• blad nr 11
  • 3-6-2000
  • auteur G. van der Mee 
  • Redactioneel

 

Kamer vreest leeg rugzakje

De Tweede Kamer is geschrokken van de ingewikkelde organisatie die de leerlinggebonden financiering (het rugzakje) moet gaan uitvoeren.

Is er wel genoeg geld? Dat was de grote vraag tijdens het Kamerdebat over het budget waarmee ouders vanaf 2002 kunnen kiezen uit een reguliere of speciale school voor hun gehandicapte kind. CDA, PvdA en D66 eisten garanties van de staatssecretaris dat er straks nog genoeg geld in het rugzakje zit om de noodzakelijke assistentie in te huren voor de gehandicapte leerling. Volgens CDA en D66 slokken de verschillende commissies die moeten beslissen of een kind wel naar een reguliere school kan en wat zijn persoonlijke budget moet zijn, te veel geld op. Behalve regionale expertisecentra komt er ook nog een landelijke indicatiecommissie. Staatssecretaris Adelmund had al beloofd om dertig miljoen extra uit te trekken voor het plan, maar de Kamerleden vrezen dat dat niet

Dit bericht delen:

© 2020 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.