• blad nr 3
  • 1-3-2021
  • auteur R. Voorwinden 
  • In beeld

 

Mondkapjes met quotes van docenten

‘Je vervuilt de lucht met je stemgeluid’ en ’14 graden is de perfecte lestemperatuur’. Om deze uitspraken van docenten kan niemand op het Pieter Zeeman in Zierikzee meer heen, nu ze zijn afgedrukt op mondkapjes.
Het bedrukken is het werk van vier leerlingen 6 vwo van het Pieter Zeeman. Zij mochten als opdracht van school een mini-onderneming starten en kregen daarvoor 50 euro van de plaatselijke bank.
“We wilden eerst een bingo organiseren in een verzorgingstehuis”, zegt Owen Monster. “Maar toen kwam corona.” Het tweede idee was om sokken te bedrukken, maar dat werden al snel mondkapjes.
De leerlingen mailden diverse drukkersbedrijven, één reageerde snel en enthousiast. “We konden langskomen en kregen een rondleiding”, zegt Monster. “Dat was gaaf. Op school is alles theoretisch, nu mochten we echt de praktijk in.”
Het bedrijf bedrukte twintig mondkapjes met uitspraken van docenten. ‘Niet mopperen maar opperen’, is Monsters favoriet.
De mini-onderneming heeft ook nog winst gemaakt: 30 euro. “Die hebben we gedoneerd aan het longfonds.”

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.