• blad nr 3
  • 1-3-2021
  • auteur . Overige 
  • Deze maand

 

‘Universitair personeel staat op omvallen’

Onderwijsminister Ingrid van Engelshoven moet er zo snel mogelijk voor zorgen dat het aantal wetenschappers en ondersteuners aan universiteiten met 20 procent wordt uitgebreid. "De nood is zeer hoog."
Dat stelt WO in Actie in een oproep aan de minister die de AOb mede heeft ondertekend, samen met vakbond FNV en de medezeggenschapsraden van acht universiteiten. ‘Er zijn sterke signalen dat wetenschappers en ondersteunend personeel geheel uitgeput raken’, schrijven de onderwijsorganisaties.
Door het hybride en online onderwijs dat sinds maart 2020 wordt verzorgd, is de toch al hoge werkdruk verder opgelopen. Niet alleen docenten, maar ook roostermakers en secretariële medewerkers lopen op hun tenen. Bovendien vallen er door ziekte mensen uit, waardoor de overblijvers het nog drukker hebben. Het bedrag van 20 miljoen euro dat de minister eerder beschikbaar stelde voor coronabanen in het hoger onderwijs is ontoereikend, staat in de brief.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.