• blad nr 6
  • 1-6-2019
  • auteur R. Voorwinden 
  • Aan de telefoon

 

Vaderdagknutsels

Aan de telefoon: Marianne Bins, juf groep 6 van een school in Hellevoetsluis

Leerlingen mogen geen vaderdagcadeaus meer knutselen?
“Dat mogen ze best, alleen: wat mij betreft moet het een doel dienen. We doen als leerkrachten een heleboel dingen die ons afhouden van onze taak, het geven van goed onderwijs. Dus ik draai het om: kan ik het knutselen koppelen aan mijn les? Zo ja, dan is het prima. Maar ik ga niet naar de Action om daar een tas vol spullen te kopen om de leerlingen standaard knutselwerkjes te laten maken. Gewoon iets leuks maken voor papa, dat kan mama ook begeleiden.”

Wat houd je nog meer van je les af?
“We moeten als leerkrachten zo veel: gezonde voeding bevorderen, leren veterstrikken, luizenpluizen. Maar ouders vertellen dat ze hun kinderen beter geen stroopwafel kunnen meegeven als tienuurtje: is dat mijn taak? En moet per se de hele klas worden geplozen, zodat ik een uur lang last heb van in- en uitloop in de les? Of mail ik ouders als ik hun kind zie krabben? En veters strikken is prima, als je doel is om de fijne motoriek van kinderen te bevorderen. En anders is het echt een taak voor de ouders.”

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.