• blad nr 7
  • 1-7-2018
  • auteur . Overige 
  • Juridisch advies

 

Loon ingehouden bij een staking?

Hoewel de schoolbesturen de acties steunen, houden sommigen loon in als personeel gestaakt heeft. Heb jij afgelopen 5 oktober, 12 december, 14 februari, 14 maart of 30 mei gestaakt bij de acties in het primair onderwijs en heeft jouw schoolbestuur op die dagen (of op één dag) loon ingehouden? AOb-leden krijgen dan maximaal 61 euro teruggestort door de bond.
Ga naar aob.nl voor de loondervingsformulieren. Print het formulier uit en vul alle gegevens in. Belangrijk is om een kopie van je loonstrook mee te sturen waarop staat dat er daadwerkelijk loon is ingehouden. Het geld, maximaal 61 euro, wordt binnen vier weken uitbetaald. In vakantieperiodes duurt dit wat langer.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.