• blad nr 7
  • 1-7-2018
  • auteur L. Douma 
  • In beeld

 

Dromen met juf Marjolein

Juf en intern begeleider Marjolein Klunder geeft op haar blog een kijkje in haar leven in en om school. Ze combineert herkenbare en positieve columns met lieve illustraties die ook op Instagram te bewonderen zijn. Daar heeft ze ruim 2300 volgers. Haar blogs zijn bijna tienduizend keer gelezen in de driekwart jaar dat ze ermee bezig is.
Literatuur is het allerminst, en ook zullen haar columns je niet doen schudden op je grondvesten, maar ze zijn wel heel eerlijk, invoelend en tekenend voor de basisschool. Zo schrijft juf Marjolein over een brutale leerling die moet nablijven een mogelijkheid tot een goed gesprek, in Marjoleins ogen. Haar leerling geeft schoorvoetend toe te overschreeuwen juist omdat ze zo onzeker is. Dat is voor Marjolein een mooie aanleiding ‘onzekerheid’ in de klas te behandelen. ‘Wie vindt het ook moeilijk om vragen te stellen en fouten te maken? Bij beide vragen gaan een aantal vingers de lucht in. Het meisje ziet dit. Langzaamaan zie ik haar houding openen. Dan vraag ik: Wat vinden jullie hier eigenlijk van? In de antwoorden van de verschillende kinderen hoor ik terug dat ze het erg vinden dat iemand niet zichzelf durft te zijn. Dan vraag ik: Zou degene over wie dit verhaal gaat eens op willen staan? Even gebeurt er niks, dan staat het meisje op.’

dreamcreatebymarjolein.com
instagram.com/dreamcreatebymarjolein

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.