• blad nr 7
  • 1-7-2018
  • auteur R. Voorwinden 
  • Aan de telefoon

 

Expert-leerkracht

Aan de telefoon: Yvette Sol, projectleider van de nieuwe masteropleiding tot expert-leraar aan de Hogeschool Utrecht

Een expert-leerkracht? Die kenden we nog niet.
“Dat is een leerkracht die kennis heeft van nieuwe inzichten en ontwikkelingen in het basisonderwijs. Van zaken zoals techniek, burgerschap en 21ste eeuwse vaardigheden, maar ook van nieuwe inzichten op het gebied van bijvoorbeeld lezen, schrijven en rekenen. Echt iemand die zich in de breedte heeft ontwikkeld.”

Wat is het verschil met bijvoorbeeld de bekende opleiding Special Educational Needs?
“Die opleiding focust zich op passend onderwijs, onze nieuwe master is veel breder. En er is ook ruimte voor persoonlijke ontwikkeling van de deelnemers. Deze masterstudie is met name bedoeld voor mensen die al een tijdje voor de klas staan, en die toe zijn aan een nieuwe stap in hun ontwikkeling.”

Wat kost dat?
“Op dit moment nog 6900 euro per jaar, maar we worden waarschijnlijk goedkoper. En het mooie is: deze masteropleiding is te volgen met de Lerarenbeurs, dus voor leerkrachten is hij in feite gratis.”

Veel belangstelling?
“We starten in september en we hebben al een enthousiast groepje bij elkaar. Vanavond is er een open avond ik ben benieuwd.”

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.