• blad nr 10
  • 3-6-2017
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

Leraren willen excuses Dekker

Demissionair staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs moet zijn excuses maken aan alle leerkrachten in het primair onderwijs voor zijn uitspraken tijdens het Kamerdebat van afgelopen maand. Dat schrijft PO in Actie in een open brief. ‘Uw minachting en miskenning van het primair onderwijs zijn schokkend en weerbarstig’, zo staat in de brief.
Naar aanleiding van een vraag van SP-Kamerlid Peter Kwint over de salarisverschillen tussen primair en voortgezet onderwijs zei Dekker dat er argumenten zijn voor deze verschillen in beloning. ‘Dat heeft soms met zwaarte te maken. Je kijkt niet alleen maar naar opleiding. Een klas met pubers, kinderen die wat ouder zijn is ook weer net wat anders’, aldus Dekker tijdens dat debat.
Dekker reageerde bij de NOS op de oproep van de leraren. Hij blijft bij zijn standpunt dat hij nu geen extra geld voor salarissen kan uittrekken als demissionair staatssecretaris. Grote besluiten moet een nieuw kabinet nemen, vindt Dekker. Hij herkent het ‘inktzwarte beeld’ dat de leraren schetsen niet.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.