• blad nr 10
  • 3-6-2017
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

Stakingskas mag open

Het hoofdbestuur van de AOb heeft toestemming gegeven de stakingskas te openen. De leden in het hoofdbestuur volgen hiermee het advies van AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen.

Na het teleurstellende debat in de Tweede Kamer over werkdruk in het primair onderwijs, op 10 mei, adviseerde Verheggen het hoofdbestuur deze stap te nemen. Het besluit geeft de mogelijkheid over te gaan tot staken als het nieuw te vormen kabinet onvoldoende maatregelen treft om de salarissen in het onderwijs substantieel te verhogen en de werkdruk echt te verlagen.
Nu de formatiebesprekingen tussen VVD, CDA, D66 en GroenLinks
zijn mislukt, gaan de acties via #ikverdienmeer door. Zodra de politiek begint met nieuwe formatiegesprekken gaat de AOb de partijen langs om de noodzaak van grote investeringen in onderwijs duidelijk te maken. Ook blijft de AOb het salarisstappenplan en het manifest over werkdruk bij de politiek onder de aandacht brengen.

Lees verder over #ikverdienmeer op pagina 10.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.