• blad nr 5
  • 18-3-2017
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

Universitaire pabo Nijmegen mag van start

De Radboud Universiteit Nijmegen mag van onderwijsminister Jet Bussemaker beginnen met een volledig universitaire opleiding tot leraar basisonderwijs. Binnen drie jaar halen studenten een universitair bachelor-diploma en mogen ze als leerkracht aan de slag op een basisschool.
“Het gaat om een driejarige universitaire bachelor-opleiding waarmee studenten ook een lesbevoegdheid halen", zegt Martijn Gerritsen, woordvoerder van de Radboud Universiteit. “Stages op basisscholen maken deel uit van de opleiding voor dertig studiepunten. Het eerste jaar heeft veel overeenkomsten met de studie pedagogische wetenschappen.”
Sinds 2008 zijn er al academische pabo’s. Deze opleidingen duren vier jaar. Studenten volgen zowel vakken op de pabo als op de universiteit. Aan het eind van die vier jaar behalen ze een pabo-diploma en een universitaire bachelor.
De Radboud Universiteit hoopt in september 2017 de eerste studenten te verwelkomen. Voorwaarde daarvoor is dat opleidingsbeoordelaar NVAO op tijd een accreditatie verstrekt.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.