• blad nr 20
  • 17-12-2016
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

AOb wil basiszorg vastleggen

De AOb wil de basiszorg vastleggen in de wet waardoor iedere school weet aan welke zorgvragen zij moet voldoen. “Het is niet meer dan logisch dat je vastlegt dat elke school de kennis in huis moet hebben om te kunnen omgaan met bijvoorbeeld dyslexie, of met mildere varianten in het autismespectrum”, zegt AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen. “Samenwerkingsverbanden kunnen zich dan concentreren op de verdeling van leerlingen met de complexere zorgvragen. Passend onderwijs is dan meteen een stuk overzichtelijker.”
De AOb lobbyt al voor het vastleggen van de basiszorg sinds passend onderwijs in de kinderschoenen stond. Nu de Onderwijsraad problemen in het systeem constateert, en het onduidelijk is waaraan het geld voor passend onderwijs precies wordt uitgegeven, laat de bond nogmaals van zich horen in een brief aan de Tweede Kamer. ‘Het is onacceptabel dat schoolbesturen beschikking hebben over miljoenen euro’s terwijl ze niet inzichtelijk hoeven te maken of ze dat geld zinvol uitgeven’, schrijft Verheggen.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.