• blad nr 20
  • 17-12-2016
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

Vieze lokalen, te weinig tijd

Schoonmakers die werken op de scholen van de Groningse scholengroep O2G2 klagen dat ze te weinig tijd hebben. Vieze lokalen zijn het gevolg.
Op 7 december hielden ze op het schoolplein van basisschool het Karrepad in Groningen een actie. In het persbericht van FNV Schoonmaak somde schoonmaker Mourad op wat hij moet doen. ‘Ik moet tien lokalen, vijf kantoren, veertien wc’s, een sportlokaal, een mediatheek en de gangen schoonmaken in twee uur en veertig minuten.’
“Eind oktober is het nieuwe schoonmaakbedrijf Dolmans gestart na een aanbesteding”, reageert woordvoerder Joyce Dekker van O2G2. “Wij hebben vertrouwen dat het met deze partij de goede kant op gaat, al zien we ook wel dat het nog niet overal op orde is.”

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.