• blad nr 20
  • 17-12-2016
  • auteur R. Sikkes 
  • Commentaar

 

Cum laude!

3300 leerlingen kregen op hun diploma de vermelding cum laude. Ze haalden gemiddeld een 8 of hoger voor hun eindexamen vmbo, havo of vwo. Dat levert u een complimentje van staatssecretaris Sander Dekker op. ‘Talenten krijgen meer kansen en uitdagender onderwijs. Het onderwijs is dankzij al die docenten en schoolleiders veel ambitieuzer geworden.’
Een terecht complimentje. In dit nummer laten we ook weer zien dat leraren, ondersteuners en directeuren dag in dag uit bezig zijn met het verbeteren van het onderwijs. Hoe je de pengreep kan oefenen of hoe de entreeopleiding uitval voorkomt. Waar kansen liggen om van het topdown gedropte rapport Onder onderwijs 2032 op de werkvloer wel iets te maken. Of sla de rubriek Idee open en lees hoe juf Sefalta Takhoerdin na schooltijd masterclasses organiseert, om kinderen verder op weg te helpen.
Leraren, ondersteuners en directeuren zetten zich in voor alle leerlingen. Niet alleen de toptalenten, maar juist ook jongeren die meer moeite hebben om tempo en eisen van deze maatschappij bij te benen. Meestal gebeurt dat buiten de spotlights, gewoon omdat mensen in het onderwijs vinden dat je uit elk kind het beste moet halen.
Eén leerkracht deed dat terwijl de camera meekeek, in de veel geprezen documentaire De kinderen van juf Kiet. Zij laat zien wat zovelen in heel Nederland aan het doen zijn: gewoon goed onderwijs geven. Iets waarvoor het hele Nederlandse onderwijs wat mij betreft een cum laude verdient.
Alvast een mooie kerst, een goed Nieuwjaar, een mooie vakantie en het volgende Onderwijsblad vindt u 14 januari weer op de deurmat.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.