• blad nr 18
  • 19-11-2016
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Verkrijgen dyslexieverklaring moeilijker

In de Brabantse gemeenten Uden, Veghel en Oss wordt het voor kinderen waarschijnlijk moeilijker een dyslexieverklaring te krijgen.

:De gemeente Uden trekt de komende jaren 30 duizend euro uit voor een proef waarin dyslexieverklaringen worden beoordeeld door een extern deskundige. Ook de gemeenten Veghel en Oss betalen mee.
Sinds vorig jaar is de gemeente verantwoordelijk voor de jeugdzorg, zo ook voor de toetsing van dyslexie. Wethouder Thijs Vonk van Uden gaf in de Stadskrant Veghel aan te weinig experts in huis te hebben om dyslexie goed te kunnen beoordelen, waardoor de verklaringen te makkelijk worden afgegeven. Dat is mede de oorzaak van het feit dat het aantal verklaringen is toegenomen. Uden telt op dit moment 67 kinderen met de diagnose ernstige enkelvoudige dyslexie.
Meerdere gemeentes worden al wat terughoudender in het toewijzen van een dyslexieverklaring. (Oscar van Bekkum)

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.