• blad nr 18
  • 19-11-2016
  • auteur R. Voorwinden 
  • Aan de telefoon

 

‘Weg met Magister!’

Aan de telefoon: Marianne Wagemans van De Coach Huiswerksupport in Son.

U predikt de revolutie: weg met Magister!
“Een systeem als Magister zorgt voor heel veel onrust. Er zijn leraren die het presteren om pas om acht uur ‘s avonds het huiswerk in het systeem te zetten, dus zijn de leerlingen continu hun telefoon aan het checken. En als er een toetsweek is geweest, kijken ze helemaal elke paar minuten of de cijfers al bekend zijn.”

Met protestborden naar het Malieveld dus?
“De jeugd is niet zo makkelijk te mobiliseren, maar het zou mooi zijn. Want door die elektronische systemen leren de leerlingen ook niet plannen. Ik kreeg laatst een aanbod van een bedrijf dat eigen planningssoftware had ontwikkeld, gekoppeld aan Magister. Bij een toets Duits vult die software dan bijvoorbeeld automatisch in wanneer er woordjes geleerd moeten worden. Maar de ene leerling doet dat in één keer, terwijl de ander er drie avonden voor nodig heeft. Plannen is maatwerk, dat moet je leren. En dat doe je het beste op papier: dat geeft overzicht.”

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.