• blad nr 14
  • 17-9-2016
  • auteur J. Poortvliet 
  • Redactioneel

 

‘Elke leerling moet zich veilig voelen’

Kamerleden spraken twee dagen lang met meer dan twintig wetenschappers, leraren en vertegenwoordigers van onderwijsorganisaties over radicalisering en burgerschapsvorming.
Aanleiding was het verslag 2 werelden, 2 werkelijkheden door journalist Margalith Kleijwegt, dat dit voorjaar werd gepubliceerd. Tijdens de hoorzitting op 9 en 12 september kwamen visies en meningen voorbij over gespreksvoering, discriminatie, radicalisering en veiligheid in de klas.
De AOb wil in ieder geval dat leraren geen formele rol krijgen bij het signaleren van radicalisering. Wel vroeg Rob Hommen, hoofdbestuurder AOb en docent, de Kamerleden om tijd voor het creëren van een klassenklimaat waarin elke leerling zich veilig en gehoord voelt.
De input wordt gebruikt voor verdere discussie over het onderwijs in 2032, aldus een woordvoerder van het ministerie. Verslagen komen binnen anderhalve maand online.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.