• blad nr 14
  • 17-9-2016
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

7,5 miljoen voor overgang mbo-hbo

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs stelt 7,5 miljoen euro beschikbaar om de overgang tussen het mbo en hbo te verbeteren. Dat zei ze in haar toespraak bij de opening van het schooljaar op de Haagse Hogeschool.
Het geld kan gebruikt worden voor goede doorstroomprogramma’s of om te zorgen dat er nog meer docententeams van verschillende scholen gaan samenwerken en oudere studenten optreden als mentoren.
Bussemaker is bezig met het toelatingsrecht in het mbo, zodat studenten nooit vervolgonderwijs wordt ontzegd vanwege vage redenen. Mbo-studentenorganisatie Job merkte de afgelopen maanden dat er veel studenten onterecht worden geweigerd.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.