• blad nr 13
  • 3-9-2016
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

Meer Nederlandse studenten naar BelgiŽ

Steeds meer studenten die wonen in Nederland volgen hun universitaire of hbo-opleiding aan een Belgische instelling. Afgelopen schooljaar ging het om 4224 Nederlandse studenten. In 2013 waren dat er nog 3255. Dat blijkt uit een brief die de Belgische minister van Onderwijs Hilde Crevits begin vorige maand stuurde aan het Vlaamse parlement.

Vooral de Universiteit van Antwerpen is in trek bij de Nederlandse studenten: ruim 7 procent van alle studenten aan die universiteit woont in Nederland. Van de hogescholen kent de AP Hogeschool Antwerpen relatief de meeste studenten die wonen in Nederland. Volgens Crevits is het logisch dat juist in Antwerpen meer Nederlanders studeren omdat deze stad dichtbij de grens ligt.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.