• blad nr 13
  • 3-9-2016
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

'Ontucht in Lerarenregister'

Belangenvereniging Ouders & Onderwijs wil dat leraren die ontucht plegen of zich anderszins misdragen in de toekomst geregistreerd worden in het Lerarenregister. Dat zei een woordvoerder van de organisatie vorige week tegen de NOS, naar aanleiding van de arrestatie van een 28-jarige wiskundedocent die op verschillende scholen werkte.

Volgens het Rotterdamse Openbaar Ministerie stuurde de docent naar meisjes tussen de 12 en 16 jaar seksueel getinte berichten en haalde hij ze over om foto’s en filmpjes van zichzelf te maken in seksuele poses.

‘Je wilt dat de ervaring met zo’n docent ergens wordt vastgelegd en voor anderen is terug te vinden’, zegt de woordvoerder. De man werkte op meerdere scholen en werd pas opgepakt nadat er aangifte was gedaan. De AOb vindt de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vooralsnog voldoende bescherming. AOb-voorzitter Liesbeth Verheggen: ‘Alleen: instellingen moeten bij verdenking wel aangifte doen. Hoe vervelend dat soms ook is.’

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.