• blad nr 13
  • 3-9-2016
  • auteur R. Voorwinden 
  • Aan de telefoon

 

Pokémon verboden

Verboden voor Pokémon

Janet Bouwmeester, directeur van de Montessorischool Emmen

{vraag}U verbiedt Pokémon kaartjes? Die zijn al zó oud...
"Ja, maar de rage leeft af en toe weer op. Eerst zijn kinderen heel leuk aan het ruilen, maar daarna ontstaat er steeds meer gedoe. Eerst wat gedram, daarna is het 'van ruilen komt huilen' en ontstaan er ruzies die zo hoog oplopen dat de ouders er aan te pas komen. En tenslotte wordt er zelfs geld geboden voor kaartjes en 'verdwijnt' er af en toe een kaartje. En dan zeggen wij: leuk geweest, hou die kaartjes maar thuis."

{vraag}En voetbalkaartjes ? Of dino-kaartjes?
"Daar zijn minder problemen mee. Bij de Pokémon-kaarten is de ene kaart namelijk meer waard dan de andere dat zit hem in de afbeelding. Iedereen wil de hoge kaarten hebben."

{vraag}Blijven ze nu verboden?
Welnee, zo strak staan we er niet in. We verwelkomen hier iedere rage, zo lang kinderen leuk met elkaar blijven omgaan."

{vraag}Maria Montessori zou het zo gewild hebben.
"Als ze nu had geleefd, had ze misschien wel gewoon meegedaan."

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.