• blad nr 7
  • 2-4-2016
  • auteur J. Poortvliet 
  • Redactioneel

 

Landelijke lerarenpool voor vluchtelingenonderwijs

Leraren in het primair onderwijs die met vluchtelingenkinderen willen werken kunnen zich voortaan inschrijven bij een online pool. Vereist is een pabo-diploma en bij voorkeur NT-2-ervaring of een master SEN. De database is doorzoekbaar voor scholen, zij kunnen er gratis vacatures plaatsen. Initiatiefnemer Ton Groot Zwaaftink van Arbeidsmarktplatform PO: “Veel vluchtelingenkinderen verhuizen met hun families in relatief korte tijd van locatie naar locatie. Daarom wisselt de vraag naar leerkrachten op een school per periode.”
De pool richt zich niet alleen op werkzoekenden. Groot Zwaaftink roept ook leraren met een baan op om tijdelijke detachering te bespreken met hun directie: “Steeds meer scholen krijgen met vluchtelingenkinderen te maken. Als leerkrachten zich daarin verder professionaliseren, werken ze aan hun eigen ontwikkeling en brengen ze nieuwe kennis en ervaring de school in.”
Aanmelden via: www.onderwijsvacaturebank.nl

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.