• blad nr 7
  • 2-4-2016
  • auteur R. Voorwinden 
  • Aan de telefoon

 

Superschoolreis

Aan de telefoon: Matthijs Mulder, eigenaar van de Jumbo-supermarkt in Beilen

{vraag}Kwam u toch bijna in het Guinness book of records!
"Ja, mijn collega van een supermarkt hier in de buurt en ik organiseren een schoolreisje. We gaan met zo'n 2200 kinderen en leerkrachten naar het nieuwe dierenpark Wildlands in Emmen. Daarmee zouden we in het Guinness book of records komen. Maar nu blijkt dat er twee weken geleden 3000 kinderen op schoolreis naar de Beekse Bergen zijn geweest. Daar komen we niet overheen."

{vraag}En nu?
"Nu gaat het gewoon door natuurlijk, we maken er een onofficieel eigen Drents record van."

{vraag}Waarom organiseert u als supermarkt eigenlijk een schoolreisje?
"Als supermarkt staan wij middenin de samenleving. En het houden van een schoolreis stond gewoon op mijn lijstje van dingen die ik ooit nog wilde doen. Mijn zoon zit trouwens net in groep één, dus die gaat ook mee."

{vraag}Heel gedoe?
"Ik zeg vaak dat de meeste dingen in drie telefoontjes geregeld zijn. Dit waren er wat meer, want we hebben bijvoorbeeld 49 bussen nodig en er gaan 8 EHBO’ers mee. Maar iedereen verheugt zich er enorm op. Het wordt vast fantastisch, ook zonder wereldrecord."

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.