• blad nr 12
  • 17-6-2000
  • auteur O. Bosma 
  • Redactioneel

 

Hogeschool sluit opleiding

Het college van bestuur van de Hogeschool van Amsterdam heeft besloten het instituut voor laboratorium-, milieu- en procestechnologie te sluiten. Daarbij gaan 24 banen verloren, ruim driehonderd studenten moeten verder studeren in Utrecht.
De AOb betreurt de beslissing. De bond noemt de wijze waarop het Amsterdamse CvB opereert typerend voor de bestuurscultuur op de HvA. De medezeggenschapsraad is niet betrokken bij de beslissing en de bonden mogen alleen komen praten over de gevolgen van de opheffing. Ook de studenten worden voor een voldongen feit gesteld. Een van hen verklaarde in Het Parool zich te voelen als doorverkocht vee, gedumpt en genaaid¹.
De centrale medezeggenschapsraad wijst er in een persbericht op dat het alleen kan gaan om een voorgenomen besluit. Pas na instemming van de medezeggenschapsraad kan de besluitvorming worden afgerond.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.