• blad nr 18
  • 14-11-2015
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Diploma op maat

Leerlingen in het voortgezet onderwijs die vakken op verschillende niveaus volgen, moeten vanaf volgend schooljaar een maatwerkdiploma kunnen krijgen.

De Tweede Kamer heeft bij de behandeling van de onderwijsbegroting onlangs een motie aangenomen om zo’n diploma wettelijk mogelijk te maken.
De Kamer nam een kleine twintig moties aan. Zo wil Den Haag dat alle basisscholen uiterlijk in 2017 zijn aangesloten op snel internet. Ook moet het kabinet ervoor zorgen dat vanaf komend schooljaar alle schoolbesturen hun jaarverslag online publiceren. Minister Jet Bussemaker heeft het tot dusver aan de sectorraden overgelaten om dat via een code te bewerkstelligen. De motie van de PvdA en de SP legt de verantwoordelijkheid bij de minister.
Als het aan de Tweede Kamer ligt, blijft de Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO) in Enschede. Een motie van het CDA en de SP tegen de voorgenomen verhuizing naar Utrecht haalde een meerderheid. Het verplaatsen van SLO zou ‘veel geld’ kosten en een ‘gevoelige klap’ betekenen voor de werkgelegenheid in de krimpregio Twente.
Ook aangenomen werd een initiatief van de VVD om alternatieven voor de lumpsum-financiering te onderzoeken. De politiek wil meer grip op het effect van onderwijsinvesteringen.

Lees ook het artikel over het begrotingsdebat op pagina 10

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.