• blad nr 12
  • 17-6-2000
  • auteur D. van 't Erve 
  • Surfen

 

Surfen

Alle traditionele vernieuwingsscholen hebben hun weg op internet gevonden. Hieronder worden er twee uitgelicht.
www.montessorinet.nl Volgens de makers een site voor en door mensen met belangstelling voor het montessorionderwijs. Toch wordt iemand die niets van montessori afweet in de informatie hierover teleurgesteld. De site bevat wel veel links naar alle montessorischolen op het net, naar spelletjes of naar allerhande informatie en spullen voor werkstukken. Ook zijn er nieuwe ideeŽn voor lessen op te doen.

Op www.vrijescholen.nl wordt wel meteen uitgelegd wat de uitgangspunten van dit soort onderwijs zijn. De site is dan ook vooral bedoeld als informatiebron en bevat behalve nieuws, ook achtergronden over veranderingen in het vrijeschoolonderwijs. Hierbij wordt geen onderwerp geschuwd: de kwestie van de racistische teksten in de theorieŽn van Rudolf Steiner wordt uitgebreid besproken. Verder bevat de site links naar alle vrije scholen.

Sites van de andere vernieuwingsscholen zijn:
www.jenaplan.nl, www.freinet.nl en www.dalton.nl

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.