• blad nr 12
  • 17-6-2000
  • auteur R. Sikkes 
  • Redactioneel

 

Pabo-student als uitzendkracht

De Ichthushogeschool start een project om speciaal geselecteerde pabo-studenten vanaf hun tweede jaar één dag per week in te zetten als uitzenddocent. Ichthus heeft vestigingen in Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Oegstgeest/Leiden, in totaal 2000 studenten.
De studenten kunnen volgens de Ichthushogeschool als invaller werken op scholen waar docenten ziek zijn, zijn vrijgesteld voor andere taken of adv hebben. Pabo-studenten hebben al jaren een roostervrije dag in de week, die de hogeschool wil benutten voor de uitzendpool.
De hogeschool heeft al een eigen uitzendbureau, het Ichthus FlexCentrum, dat de studenten op afroep zal inzetten. De studenten komen binnen dit Werken en lerenproject (Wel) als onderwijsassistent op de loonlijst, omdat zij de opleiding nog niet hebben afgerond en formeel niet bevoegd zijn. Maar het is wel de bedoeling dat zij gewoon een klas overnemen. Studenten die in aanmerking willen komen voor een uitzendbaan, moeten hebben bewezen dat ze in staat zijn zelfstandig voor de klas te staan. Daarnaast krijgen zij begeleiding.
In eerste instantie biedt de Ichthushogeschool de uitzendservice aan aan de scholen waar studenten nu stage lopen. Het Wel-project start in september. Studenten van de hogeschool zijn zelf enthousiast over de combinatie van werken en leren.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.