• blad nr 15
  • 3-10-2015
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

AOb.nl

Nieuws, achtergrond, documenten en tips op de website van de AOb.

’De Ambelt moet blijven’
Ouders maken zich zorgen over de toekomst van De Ambelt, een scholengroep voor speciaal onderwijs. De Ambelt kampt met een dalend aantal leerlingen en maakte vorige maand bekend dat kinderen in 2017 zullen worden overgedragen aan het regulier onderwijs. Twee onderwijsexpertisecentra in Zwolle en Apeldoorn blijven overeind.
Ingrid Groen, moeder van een leerling, startte twee petities en beheert de Facebookpagina: ‘De Ambelt moet blijven!’ “Mijn dochter is 10 en liep vast in het reguliere onderwijs”, zegt Groen. “De Ambelt in Zwolle is absoluut een verbetering. Ze zit er met maximaal 15 leerlingen en twee leerkrachten in een groep. In een groep van 30 leerlingen is geen tijd voor de begeleiding die ze nodig heeft.”

’Laat Aloysius langer open’
De leerlingen van het Haagse Aloysius College moeten niet dit schooljaar al worden overgeplaatst naar andere scholen in de buurt. Dat is duur, zorgt voor overvolle klassen en zal voor leraren een hogere werkdruk betekenen. Ook voor examenkandidaten is een overplaatsing midden in het schooljaar een groot risico. Dat schreef AOb-bestuurder Ben Hoogenboom in een brief aan de Tweede Kamer. Volgens de AOb is het beter als de school tot 1 augustus 2016 openblijft. Afgelopen augustus maakte staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs bekend dat hij wil dat de leerlingen zo van het Aloysius College zo snel mogelijk naar andere scholen gaan na twee vernietigende rapporten van de onderwijsinspectie.

Tijdsbestedingsonderzoek
Al 1.500 leraren hebben hun werkzaamheden bijgehouden in het grote tijdsbestedingsonderzoek van de AOb. Het onderzoek loopt het hele jaar. Wanneer u een mail krijgt, doe dan mee. Ook in het weekend of tijdens de herfstvakantie willen we graag weten of u helemaal vrij neemt of tussendoor toch nog wat werk verzet.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.