• blad nr 10
  • 20-5-2000
  • auteur D. van 't Erve 
  • Surfen

 

Surfen

Het internet speelt natuurlijk in op de examens die op dinsdag 16 mei in het voortgezet onderwijs van start zijn gegaan. Een greep uit het aanbod:
Op www.eindexamen.com staan binnen twee uur alle antwoorden van meerkeuzevragen vermeld. Daarnaast wordt uitgelegd hoe via de mobiele telefoon de uitslagen zijn te ontvangen. Ook bevat deze site de meningen van docenten en leerlingen over ieder geëxamineerd vak.

www.examen.kennisnet.nl is een uitgebreide site van het ministerie. Hier is het laatste nieuws te vinden en worden ook alle uitslagen bekendgemaakt. Daarnaast bevat de site een rekenmodel om de cijfers volgens de nieuwe normering te berekenen.
www.laks.nl: het Landelijk actiecomité scholieren heeft dit jaar opnieuw een telefonische klachtenlijn geopend: (020)6257288. Maar scholieren kunnen ook op deze site hun klachten kwijt. Er staan tips op om examenvrees te voorkomen, het examenrooster en veel links naar andere examensites.
Andere sites over de examens zijn: www.examen.nl, www.eindexamen.nl of www.examen-net.nl.

Dit bericht delen:

© 2021 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.