• blad nr 3
  • 7-2-2015
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Februaristaking

Woensdag 25 februari is de jaarlijkse herdenking van de Februaristaking bij de Dokwerker te Amsterdam, aanvang 16.45 uur op het Jonas Daniël Meijerplein. De Februaristaking op 25 en 26 februari 1941 was het grote protest tegen de jodenvervolging.
Geke Faber, burgemeester Zaanstad, houdt een toespraak, daarna leest actrice Rosa da Silva enkele gedichten voor. Aansluitend is er een defilé langs de Dokwerker. Namens de leden van de AOb wordt er een krans gelegd.
Voorafgaand is er gelegenheid in de Mozes en Aäronkerk op het Waterlooplein een fototentoonstelling te bekijken over de razzia’s in februari 1941.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.