• blad nr 3
  • 7-2-2015
  • auteur R. Voorwinden 
  • Aan de telefoon

 

'Training voor rekentoets helpt goed'

Bas Spekhorst, directeur van bijlesinstituut Studiepro uit Middelburg

De rekentoets wordt verplicht: bij jullie kan de vlag uit.
“Nou, dat gaat wat ver. De leerlingen zullen aan de bak moeten, en dat doen ze in de eerste plaats binnen hun school. Maar als ze nog wat extra aandacht nodig hebben, zijn wij er voor ze.”

Jullie bieden op je website al een rekentoetstraining aan.
“Wij organiseren trainingsweken in de schoolvakanties. Aan het begin van zo'n week krijgen de leerlingen een instaptoets, daarna volgen ze een programma op maat. Tot slot is er dan een eindtoets.”

En, helpt het?
“Ja, je krijgt snel in de gaten met welk onderdeel van rekenen een leerling precies problemen heeft, en je ziet het kwartje snel vallen.”

Maar is het nu een rekentoets of, zoals de tegenstanders zeggen, een toets begrijpend lezen?
“Ik denk dat er wel goed over die toets is nagedacht. En als je het omdraait: als er helemaal geen tekst in die sommen zou staan, deed je vast andere leerlingen weer tekort. Ik sta er wel achter.”

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.