• blad nr 18
  • 22-11-2014
  • auteur R. Voorwinden 
  • Aan de telefoon

 

‘Er heerst op dit moment geen ebola’

Cor van der Neut, leraar mens en maatschappij van het Drechtsteden College in Dordrecht.

U gaat op schoolreis naar Uganda. Levensgevaarlijk!
“Nee hoor, er heerst daar op dit moment geen ebola. De laatste keer was in 2012, toen kwamen er zestien mensen om het leven. De ziekte steekt daar elke twee of drie jaar de kop op.”

Dan wordt het nu wel weer eens tijd, toch?
“Op dit moment is er dus niets aan de hand. Maar goed, we gaan pas in april. Als we het niet vertrouwen dan gaan we niet - klaar.”

Wat gaat u daar eigenlijk doen?
“Ik geef het vak mens en maatschappij in het vmbo, en ik organiseer elke twee jaar een schoolreis naar Uganda. We gaan we op safari maar we bezoeken ook slums en we werken aan een hulpproject. Zoals het bouwen van een huis voor weeskinderen. En het is heel mooi om te zien hoe leerlingen daardoor worden geraakt. Een meisje vertelde dat ze nooit meer zou zeuren dat haar kamer te klein is. Zoiets vind ik als leraar echt kicken.”

Dit bericht delen:

© 2024 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.