• blad nr 13
  • 6-9-2014
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

Bereken de nieuwe bapo-bijdrage

Maak jij gebruik van de bapo-regeling, werk je in het primair onderwijs en wil je weten wat je nieuwe eigen bijdrage wordt op grond van het onderhandelaarsakkoord? Bereken die met de handige rekentool van de AOb op www.aob.nl/rekentool.
Begin juli waren de onderwijsbonden en de werkgevers er uit. Er ligt een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao primair onderwijs.
De huidige bapo-regeling wordt afgeschaft. Dat was een eis van het kabinet. Toch zijn de onderhandelaars er uiteindelijk uitgekomen. De ‘duurzame inzetbaarheidsregeling’ is de ‘nieuwe’ bapo. Deze regeling geldt voor al het onderwijspersoneel.
Met de rekentool kunnen leraren die nu gebruikmaken van de bapo, zien wat hun nieuwe eigen bijdrage wordt. Vul daarvoor leeftijd, werktijdfactor en andere gegevens in. Wel wil de AOb leraren aansporen ook bij het eigen schoolbestuur een nieuwe berekening op te vragen. Sommige scholen hebben bijvoorbeeld aanvullende afspraken. De AOb-rekentool is een richtlijn. Het is handig om een eigen berekening achter de hand te hebben en deze te vergelijken met de berekening van het schoolbestuur. Als de uitkomsten erg van elkaar verschillen, kun je het schoolbestuur om uitleg vragen.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.