• blad nr 14
  • 21-9-2013
  • auteur K. Hagen 
  • Redactioneel

 

Afkomst telt weer mee

Scholen blijven extra geld nodig hebben om achterstanden bij kansarme kinderen weg te werken. Het bekostigingssysteem moet wel makkelijker worden, zodat het geld bij de juiste scholen terechtkomt. Dat staat in het rapport Vooruitgang boeken met achterstandsmiddelen dat de Onderwijsraad vorige week publiceerde.
De raad pleit ervoor om het geld in het basisonderwijs te verdelen op basis van het opleidingsniveau van ouders én op basis van hun etniciteit. Sinds 2006 werd op dat laatste criterium namelijk niet meer gelet. Volgens de raad heeft dat niet tot verbeteringen geleid. Juist deze twee kenmerken zijn bepalend voor het risico op leerachterstanden bij kinderen, vindt de raad.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.