• blad nr 10
  • 25-5-2013
  • auteur . Overige 
  • Redactioneel

 

Servicepakket Senioren

De postactieve leden van de AOb troffen begin mei het eerste nummer van het FNV-blad Senior bij de post. Dat blad is de formele spreekbuis van de nieuwe sector ‘FNV Senioren’ waarmee de AOb een overeenkomst heeft. “Alle postactieve leden van de AOb krijgen naast het AOb-lidmaatschap automatisch een Senioren-servicepakket. Het is dus een extraatje”, zegt AOb-bestuurslid Martin Knoop.

Ofschoon Senior op overwegend positieve reacties kon rekenen, gaf het blad ook aanleiding tot vragen. Knoop: “Er waren mensen die dachten dat ze hun AOb-lidmaatschap moesten inruilen voor dat van FNV Senioren, maar dat is echt niet aan de orde. Iedereen die een actieve loopbaan in het onderwijs achter de rug heeft, blijft van harte welkom bij de AOb. Alleen: van onze collega’s bij de FNV krijgen we de mogelijkheid hun expertise te benutten. Dat is onder meer op verzoek van de AOb geregeld toen werd besloten tot de vorming van een nieuwe sector Senioren.’
Eerder had de AOb een vergelijkbare regeling met de ouderenbond Anbo. Deze is verleden tijd sinds de Anbo uit de federatie trad en deze leegte werd opgevuld met FNV Senioren.

Dit bericht delen:

© 2023 Onderwijsblad. Alle rechten voorbehouden
Het auteursrecht op de artikelen in dit archief berust bij het Onderwijsblad, columnisten of freelance-medewerkers. Het citeren van delen van artikelen is toegestaan, mits met bronvermelding. Volledige overname, herplaatsing of opname in andere publicaties is slechts toegestaan na overleg met de hoofdredacteur via onderwijsblad@aob.nl Indien het gaat om artikelen van freelancers zal hiervoor een bedrag in rekening worden gebracht.